• Het fluiten van wedstrijden

  Als speler in een seniorenteam heb je te maken met zaaltaken, waaronder het fluiten of tellen bij een andere wedstrijd. Om dit te mogen doen dien je minimaal de scheidsrechterstoets te hebben gehaald. Voor het fluiten van wedstrijden in de 2e en 1e klasse dien naast de scheisrechterstoets ook een korte vaardigheidstraining te hebben gevolgd.

  Binnen VTC zijn alle seniorenleden verplicht de scheidsrechterstoets te halen. Het volgen van de vaardigheidstraining is niet verplicht, maar dus wel noodzakelijk voor sommige zaaltaken.

  De nevobo deelt boetes van € 50,- uit wanneer je als scheidsrechter niet de scheidsrechterstoets of de vaardigheidstraining hebt gehaald, dus laten we er met elkaar voor zorgen dat we dit voorkomen!

  Op deze pagina vind je meer informatie over de scheidsrechterstoets en de vaardigheidstraining. Zijn je vragen nog niet beantwoord? Neem dan contact op met onze scheidsrechterscoördinator via scheidsrechterscoordinator@vtcwoerden.nl!

 • De scheidsrechterstoets voor alle seniorenleden

  Om wedstrijden op 3e klasse niveau en lager te mogen fluiten dien je een spelregeltoets met succes af te ronden. Binnen VTC hebben we met elkaar afgesproken dat alle senioren leden deze toets met succes dienen af te ronden. Enerzijds omdat kennis van de spelregels ook het spelplezier ten goede komt en anderzijds omdat het fluiten van jeugdwedstrijden en wedstrijden op 4e en 3e klasse niveau onderdeel is van de teamtaken.

  De spelregeltoets maak je hier. Het enige dat je nodig hebt is jouw bondsnummer, deze staat op je spelerskaart of kun je vragen aan jouw aanvoerder/trainer of de scheidsrechterscoördinator. (scheidsrechterscoordinator@vtcwoerden.nl)

  Wil je eerst even oefen dan kun je dat doen op Volleybalmasterz.nl 

 • Het mogen fluiten van wedstrijden op 1e en 2e klasse niveau.

  Om wedstrijden op 2e en 1e klasse niveau te mogen fluiten dien je eerst een vaardigheidstraining te hebben gevolgd. Binnen VTC organiseren we deze training minimaal 1x per jaar bij ons in de eigen sporthal/kantine.

  De vaardigheidstraining duurt 3 uur en bestaat onder andere uit een spelregelcafé, een gezellige pauze en een stukje wedstrijdbegeleiding. Na deze training ben je direct in het bezit van de juiste licentie om wedstrijden op 2e en 1e klasse niveau te fluiten. Het afleggen van examen of iets dergelijks is dus niet meer nodig.

  Bekijk hier de informatiefolder van de Nevobo over de vaardigheidstraining

  Aanmelden voor de vaardigheidstraining kan door een mailtje te sturen naar scheidsrechterscoordinator@vtcwoerden.nl!