• Winst in eigen hal voor Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1

Na twee weken rust te hebben gehad, mochten de dames van VTC Woerden afgelopen week het veld weer betreden. De tweede seizoenshelft begon met een flinke schop onder de kont, trainer en coach Mark Hakhof zette de dames aan vanaf de eerste minuut van de eerste training van 2023. Een stapje extra in de trainingen en een goede voorbereiding op de wedstrijden gaat deze tweede helft hopelijk resulteren in meer punten voor Woerden. Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 nam het afgelopen zaterdag op tegen Spaarnestad dames 2 in eigen hal in Woerden. Het gameplan van de wedstrijd werd al vanaf donderdag flink bestudeerd en de alle bijzonderheden werden uit het hoofd geleerd.

Verslag door Merel van der Veer

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 stapten het veld in met frisse moed en energie, het ingestudeerde gameplan en ‘Eye of the Tiger’ op repeat in hun hoofd. Spaarnestad mocht de wedstrijd openen met een eerste service, maar de dames van VTC Woerden wisten al snel het eerste punt te scoren met een mooie blokkering van nummer 7, Lianne de Langen. Al snel werd duidelijk dat het zingen, neuriën en klappen van het (wetenschappelijk onderzocht) beste sportnummer ooit de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden echt op scherp heeft gezet. Het ene na het andere punt werd gescoord. Was het niet in de aanval, dan was het wel in de blokkering of de service. De energie sprong er aan alle kanten vanaf en de dames waren niet te stoppen. Met een overtuigende 25-15 won Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 de eerste set.

De tweede set begonnen de dames met hetzelfde enthousiasme en pit. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden kwamen al snel op een voorsprong van 4-0. De dames van Spaarnestad wisten deels terug te komen, maar bleven achter de feiten aanlopen door het scherpe en slimme spel van de dames van Woerden. Als Spaarnestad dichtbij dreigde te komen, riep een van de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden de boel even bij elkaar, neuzen weer dezelfde kant op en rust in het veld. Dit zorgde ervoor dat de dames weer met vertrouwen door konden met het opbouwen van een voorsprong. Ook deze set mocht in Woerden blijven, het eindigde met een stand van 25-22.

De derde set begon wederom met een voorsprong, 3-1 deze keer. De meiden wisten deze voorsprong lang vast te houden, maar met een sterke service van Spaarnestad werd Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 toch even onder druk gezet. Om het spel te doorbreken kwam trainer Mark Hakhof met een time-out. Hij probeerde de dames weer even op scherp te zetten, maar dit mocht niet voldoende baten. Met een aantal wissels probeert Mark de energie terug te brengen in het spelletje, de diagonale speelsters mochten als eerst wisselen van plek. Vlak hierna werd ook de passer/loper gewisseld. De spelverdeelsters wisselden als laatst van plek en zo stonden er weer drie dames met een fris deuntje van ‘Eye of the Tiger’ in het veld. Met deze frisse energie trok Quadrant Bouw VTC Woerden wederom aan het langste eind en blijft ook deze set in Woerden met een stand van 25-20.

In de laatste set van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe bij de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden, terwijl Spaarnestad juist nog een extra tandje bij kon zetten. De set ging van begin tot eind gelijk op. Aan beide kanten van het veld werd gevochten voor elk punt. Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 zette alle trucjes in, van een aanval in de nek van de spelverdeelster, naar prachtige blokkeringen, tikballen, aanvallen tot serveren met veel druk. De meiden bleven proberen, maar Spaarnestad hield continu bij. Aan het eind van de set wist Spaarnestad met veel geluk twee punten te scoren met een service die via de rand van het net op de grond viel bij VTC Woerden. De dames kwamen hiermee op een achterstand en wisten deze helaas niet meer weg te werken. De set eindigde in een spannende 26-28 in het voordeel van Spaarnestad.

Ondanks dat de dames baalden van het verlies van de laatste set, waren ze stuk voor stuk trots op het winnen van de wedstrijd. Ook trainers Mark Hakhof en Joost Roede waren dik tevreden met het eindresultaat. Met weer een zware trainingsweek voor de boeg mogen de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden uitkijken naar de wedstrijd van volgende week. Op zaterdag 21 januari mogen de dames het opnemen tegen de nummer 1 in de competitie, Prima Donna Kaas Huizen Dames 1. In deze wedstrijd hebben de dames niks te verliezen en gaan volle bak aan de slag in de hoop iets aan punten mee naar huis te mogen nemen. Wie zien we in Huizen volgende week?