• Wedstrijdverslag 17 december 2022 Leython DC DS1 – Quadrant Bouw VTC Woerden DS1

De tijd vliegt, de laatste wedstrijd van het jaar en voor de winsterstop heeft plaatsgevonden. Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 stapten vol goede moed, met de wedstrijd van vorige week nog in onze gedachten, de auto in richting Leiderdorp. Waar het af en toe glad was op de weg, merkte we tijdens het warmlopen al snel dat ook de vloer van Leython bijna leek op een schaatsbaan. Gelukkig waren de temperaturen in de zaal goed, wat maakte dat VTC Woerden DS1 vol energie en goede warme spieren kon starten aan de eerste set. Ook het publiek van Leython had er zin in. Toeters, bellen, pionnen en een ratel, alles om de thuisspelende groep aan te moedigen. Complimenten voor dit leuke publiek, ook de dames van VTC vonden het leuk om dit te zien!

Verslag door Luka van Beekhoven

De eerste set was voor DS1 lastig inkomen, de eerste paar punten voor Leython vlogen voorbij. De service van de dames tegenover ons was sterk, die maar lastig onder controle te krijgen was. Na een wat minder begin stond halverwege set 1 de pass-lijn super sterk, met de complimenten aan de libero en de passer-lopers! Ook aanvallend is Leython geen slechte ploeg, vooral de middenaanval was lastig te verdedigen. Toch gingen alle dames er vol voor. Helaas heeft dit niet de overwinning van de eerste set tot gevolg gehad, de eerste set ging dan naar Leython.

Tijdens de tweede set greep Mark in met een aantal wissels. Esther Sligtenhorst ging terug op diagonaal en Lize van Vliet kwam ondanks een vervelende pijnlijke rug op het midden. Beiden vielen ze goed in. Helaas waren de nieuwe wissels niet genoeg om de winst van de tweede set te kunnen vieren, want ook deze set ging naar Leython.

In de derde set werd er wederom ingegrepen door de coach. Spelverdeler Lucia Roos kwam erin. Ook Leyhton zette wat wissels in. Dit zorgde voor wat nieuwe moed en energie bij VTC Woerden. VTC Woerden kwam op een voorsprong. Al snel ging Leython weer wisselen, en zette ze een tandje erbij. Helaas lukte het de dames van VTC Woerden niet om dit bij te houden, waardoor ook de derde set verloren ging.

De vierde set ging van ons worden, dachten we allemaal stiekem… Het harde werk van de dames in het veld moest uitbetaald gaan worden. Met vechtlust, veel energie en een leuk zangkortje door de wissels gingen we de laatste set van start. Met mooie reddingen van Tamar Woudenberg en Jiske Vrolijk, goede sets van Lucia Roos, goede aanval van Esther Sligtenhorst en de verraderlijk moeilijke service van Lianne De Langen werd het nog erg spannend. Helaas lukte het niet om één punt mee te nemen naar Woerden.

Helaas dus een 4-0 verlies voor de dames van Woerden. Wel weten we dat er meer in zit. Stuk voor stuk balen we dat er nu winterstop is, want het liefst gaan we allemaal door met trainen en beter worden. Toch is het ook goed om rust te nemen, dus wij zijn er even tijdelijk tussenuit tot 14 januari 2023. Dan spelen we thuis tegen Spaarnestad DS2, ben jij er ook bij?

De speelsters en trainsters van Quadrant VTC Woerden DS1 wensen je alvast een hele fijne kerst toe en een knallend 2023! Tot snel weer in de sporthal!