• Quadrant Bouw VTC Woerden D1: niet gewonnen, wel genoten

Afgelopen zaterdag was het Super Saturday bij VTC Woerden, waarbij het eerste damesteam én het eerste herenteam een thuiswedstrijd speelden. Speciaal voor deze gelegenheid werd het gloednieuwe center court in het midden van de hal opgetuigd. Voordat dit prachtige veld gedoopt werd, schitterden er eerst nog verschillende jeugdteams in het voorprogramma. Meisjes C2 won overtuigend van DOS MC1 met 4-0, en Jongens C1 wisten met 3-1 van Kalinko JC2 te winnen.

Verslag door Tamar Woudenberg

Om 15.45 uur mocht Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 het spits afbijten op het center court tegen USV Protos Dames 1. Na goed afgekeken te hebben bij de talentvolle jeugd, en gesterkt door de volle tribunes werd er met overtuiging begonnen aan de eerste set. Aanvallend werd er veelvuldig gescoord door slim gebruik te maken van de handjes van de tegenpartij. Ook het verdedigend veldwerk stond als een huis. Onder service van Lize van Vliet, die genoodzaakt was onderhands te serveren vanwege een blessure, pakten de Woerdense dames de voorsprong in de eerste set. Tot 14-11 weten de dames deze voorsprong te behouden, maar bij 15-15 wist de ploeg uit Utrecht toch weer bij te komen. Tot aan 21-22 bleef het spannend, maar Protos trok aan het langste eind: 22-25.

In de tweede set zette Protos hetzelfde spelletje voort, maar haperde de machine aan Woerdense kant. Een achterstand van 1-7 was daarmee direct een feit. Na een ingelaste time-out stond de rest van de tweede set in het teken van repareren en het ritme hervinden. Een lastige opdracht met de constante druk van Protos. Er werd hard gewerkt, niet opgegeven en elk puntje werd uitvoerig gevierd. Toch keken de dames bij 19-24 nog steeds tegen een achterstand aan van 5 punten. Quadrant Bouw VTC Woerden gaf zich niet zomaar gewonnen. Onder service van Merel van der Veer werden er nog twee puntjes meegesnoept en moest er een time-out aan Utrechtse kant aan te pas komen om het setpoint te verzilveren. De tweede set eindigde in 21-25.

Het harde knokken van de tweede set wierp direct zijn vruchten af in het begin van de derde set. Servicedruk en een torenhoge blokkering brengen de Woerdense dames op een voorsprong van 9-6. Daarnaast was elke bal die bij diagonaal Esther van Sligtenhorst aankwam goud waard. Alle gaatjes in het Utrechtse veld wist ze feilloos te vinden. Protos wist geen antwoord te geven op de slim geplaatste prikballen en strak geslagen ballen langs de zijlijn. Variatie bleek het sleutelwoord. Variatie in de spelverdeling en variatie in de aanval aan Woerdense kant bracht de studentenploeg uit Utrecht totaal uit balans. De voorsprong werd uitgebouwd naar 18-12 en niet meer losgelaten. Met een overtuigende eindstand van 25-15 sleepte de thuisploeg de setwinst naar zich toe.

In set vier wist de Woerdense formatie druk op de ketel te houden waardoor snel een voorsprong gepakt werd van 9-5. Door een verhoogde servicedruk aan de kant van Protos, en kleine foutjes aan eigen kant werd de stand bij 11-11 weer gelijkgetrokken. Door de extra druk kwamen de ballen net wat minder lekker aan bij de Woerdense spelverdelers, waardoor het lastiger werd de variatie van de derde set vast te houden. Protos kon zich hierdoor reorganiseren en namen de touwtjes in handen. De vierde set eindigde in 18-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3.

Ondanks de verloren wedstrijd hebben de Woerdense dames een goede wedstrijd neergezet met veel pit, energie en lef. Daarnaast is er onwijs genoten door het team: van de wedstrijd, het center court, maar vooral van de fantastische sfeer van het publiek op de tribunes. Zaterdag 19 november staat een uitwedstrijd op het programma tegen Taurus dames 1 in Houten. Een ervaren ploeg die momenteel de derde plaats op de ranglijst bekleed. Tot dan!