• Quadrant Bouw VTC Woerden DS1 weet met een beperkte selectie net geen winst te behalen uit zenuwslopende wedstrijd tegen Spaarnestad DS2

Na een goede oefenwedstrijd op de donderdagavond, die een 4-0 winst en taart opleverde (bedankt Joost), gingen de dames op 1 oktober vol goede moed richting Haarlem. In de nieuwe hal hadden de meiden van Quadrant Bouw VTC Dames 1 een moeizame start wat resulteerde in een 2-0 achterstand in sets. Maar het spelletje was nog niet gespeeld, er werd hard teruggevochten wat leidde tot een gelijkstand in sets: 2-2. In de vijfde set werd er nog een keer alles gegeven maar helaas ging de thuisploeg er met de winst vandoor.

Verslag door Lucia Roos

In de eerste set ging het tot 15-15 gelijk op, waarna de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 een veelbelovende voorsprong van 3 punten pakte. Met 20-17 op het telbord als gevolg. Na een time-out van de Haarlemse equipe wisten zij toch aan het langste eind te trekken en te winnen met 21-25.

Het einde van de eerste set werd doorgetrokken in de tweede set. Al snel keken de meiden uit Woerden tegen een 7-3 achterstand aan. Na hard werken en een goede servicebeurt van Merel van der Veer kwamen de dames terug tot 11-9. Helaas pakte de thuisploeg wederom een voorsprong van wel 6 punten: 17-11. De achterstand werd door de vechtersmentaliteit (#gaserop) van het team uit Woerden knap ingelopen tot een gelijkstand van 18-18. Met name Jiske Vrolijk, die eigenlijk op de libero positie thuishoort, wist op de paser-loper positie veel goede punten te scoren.  Na een zenuwslopend einde waar het gelijk op ging, pakte de meiden uit Haarlem de laatste 2 punten waarna er een 23-25 op het telbord stond.

De vechtermentaliteit van het einde van set 2 werd nog verder opgeschroefd in set 3. Dit resulteerde dan ook in een 6-1 voorsprong voor Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1. Mede dankzij een goede servicebeurt van Babette vrolijk en de fijne energie (inclusief geitensprongetjes) van Lize van Vliet bleef de voorsprong behouden gedurende vrijwel de hele derde set. Naarmate het eind in zicht kwam werd het nog even spannend met een 24-24 als gevolg. Maar de meiden uit Woerden trokken aan het langste eind door te winnen met 26-24.

De winst in de derde set beloofde wat goeds voor de vierde set. Aan beide kanten werd hard gevochten en ging het gelijk op tot 9-9. Daarna kwam er een kleine achterstand van 3 punten voor de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden. Die achterstand werd na een time-out van de coach, Mark Hakhof, omgezet in een voorsprong. Weer wist Jiske Vrolijk met haar slimme ballen veel punten te scoren en het team mee te nemen. Waarna de meiden uit Woerden overtuigend wonnen met 5 punten verschil. Dit betekende dat er een allesbeslissende 5de set aan zat te komen.

In de vijfde set werd alle energie die er nog inzat eruit gehaald met trillende benen als gevolg. Het was een mega spannende set die van een 8-7 voorsprong gelijk opliep tot een 14-14. Waarna het Haarlemse publiek de thuisploeg vleugels gaf waardoor zij de laatste 2 beslissende punten wisten te pakken. Wat resulteerde in een zenuwslopend 3-2 verlies voor de meiden uit Woerden.

Met een paser-loper op de diagonaal en een libero als paser-loper hebben de meiden van Quadrant Bouw VTC Woerden net niet de eerste winst binnengehaald. Vanaf volgende week is het team weer compleet als Esther en Rebecca weer aansluiten op de diagonaal positie.

Er wordt volgende week zaterdag weer alles op alles gezet om met een compleet team en iedereen weer op de juiste positie de eerste winst binnen te halen. De volgende wedstrijd is op 8 oktober in de vertrouwde Thijs van der Polshal in Woerden tegen Prima Donna Kaas Huizen Dames 1.