• Laatste thuiswedstrijd en tevens afscheidswedstrijd voor Quadrant Bouw VTC Woerden DS1

Na de intensieve wedstrijdreeks was er nu meer tijd om optimaal voor te bereiden op de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Taurus DS1. Het was niet alleen de laatste thuiswedstrijd, maar ook de laatste wedstrijd voor assistent-coach Roy. Ook voor trainer/coach Joost was dit de laatste thuiswedstrijd als hoofdtrainer.

Als bedankje en waardering naar de trainers toe, knutselde de meiden van VTC Woerden voor de wedstrijd een spandoek in elkaar met daarop alle bekende uitspraken van de trainers die ze inmiddels wel kunnen dromen.
    Nadat het spandoek eenmaal opgehangen was kon de wedstrijd beginnen. Met de vertrouwde trommel langs de kant zat de sfeer er goed in en werd er goed begonnen. De 2 ploegen gingen in de eerste set gelijk op tot aan 9-10. Daarna wist Taurus DS1 een voorsprong op te bouwen die als maar groter werd. De thuisploeg kon niet meer inlopen en de eerste set eindigde met een 16-25 op het telbord.

De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden begonnen energiek aan de tweede set wat resulteerde in een 5-0 voorsprong. Er werd terug geknokt door de tegenstander wat leidde tot een gelijke stand van 8-8, vanaf toen ging het gelijk op. Na de 15-15 trokken de meiden uit Houten aan het langere eind en kwamen ze op voorsprong. Er volgde een dubbele wissel bij de setstand van 17-21. De achterstand werd nog goed ingelopen tot 22-24, maar helaas pakte Taurus DS1 toch het laatste puntje en daarmee ook de tweede set.

In de derde set was er gedurende de hele set lang constant een voorsprong van 5 punten in het voordeel voor de uitspelende ploeg. Bij 18-20 kwamen de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 nog eventjes dichtbij maar was het helaas Taurus die aan het langste eind trok met 18-25.

Ondanks het in de zaal aanvoelde als 30 graden waren de dames uit Woerden zeker nog niet klaar met de wedstrijd. In de vierde set werd er begonnen met een achterstand maar die werd al snel ingehaald naar een 13-9 mede door goede servicebeurten van Rosa Helmantel en Rebecca van Katwijk. De ploegen liepen gelijk op tot een 16-16, maar daarna bouwde de tegenstander een voorsprong op van 5 punten. Het stond 16-21 waarna nog een dubbele wissel terug volgde en er nog werd terug geknokt tot 20-24 maar helaas trokken de dames uit Houten weer aan het langste eind met een 20-25 winst. Nog een keer mogen de dames dit seizoen met elkaar gaan knallen, dit keer tegen Zovoc DS1 in Zoetermeer.