• Quadrant bouw VTC woerden DS1 verliest met trots gevoel 0-4 van VIVES DS1

De afgelopen 2 wedstrijden won Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 van twee directe concurrenten uit het tweede rijtje van de poule, op 13 november kwam de nummer 2 VIVES Dames 1 op visite in de thuishal. Het vlaggenschip uit Woerden heeft een mooie stijgende lijn te pakken maar moest helaas de meerdere erkennen in de ploeg uit IJsselstein, 0-4 verlies. Van wegspelen was echter geen sprake, met opgeheven hoofd kan de equipe met trots terugkijken op wederom een sterke inzet en 2 sets met een zeer nipt puntenverschil.

Uitbundige VIVES supporters moedigden de uitploeg aan waarop de thuisploeg energiek inhaakte met eigen trommel. De sfeer zat er goed in en Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 Woerden ging voortvarend uit de startblokken. Via 4-2 werd het 7-4 maar de IJsselsteinse dames kwamen bij tot 7-7 en wisten voorsprong op te bouwen met 3-4 punten. De thuisploeg bleef bij maar kon niet inlopen en uiteindelijk stond 15-25 op het telbord.

De tweede set toonde een gelijk beeld: het ging gelijk op totdat Vives wederom de leiding nam. Via 8-8 werd het 10-13 en op 15-22 volgde een dubbele wissel. Mede dankzij een knappe servicebeurt van Lianne de Langen kwam Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 Woerden sterk terug tot 20-23. Het was topspannend, 21-24 en 22-24 kwamen langs, helaas pakten de tegenstanders het laatste puntje en set 2 eindigde in een close 22-25.

De uitploeg nam in de derde set het initiatief en Woerden haakte in het begin nog aardig aan en bleef op 2 punten achterstand. Halverwege liep de achterstand toch op tot een achterstand van 9-15. Wederom volgde een dubbele wissel van coach Joost Roede en een achterstand van 12-22 werd knap ingelopen tot 17-24. Door de sterke service van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 Woerden, dit keer door Rosa Helmantel, kwam de ploeg krachtig terug tot 24-24.  Het werd 24-25, een time-out volgde, maar helaas konden de meiden uit Woerden de winst niet binnenhalen en werd opnieuw zeer zeer nipt met 24-26 verloren.

In het laatst deel was het kruit uit Woerden nog niet verschoten, de thuisploeg hield stand en knokte vastberaden door. Tot 18-18 ging de strijd gelijk op met mooie combinaties en verdedigingswerk. Helaas had VIVES weer de langste adem en trok aan het langste eind met 20-25.

Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 kan terugzien op een wedstrijd met 105% inzet, hard werken veel enthousiasme. Deze volhardende teamspirit kenmerkt het eerste damesteam van Woerden en het was slechts een minimum verschil in 2 sets. In de toekomst gaat het team hier vast en zeker de omslag maken en punten scoren.