• VTC Woerden dames 1 onderuit tegen Taurus

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VTC Woerden tegen Taurus uit Houten. Op papier een hele spannende wedstrijd: de teams zijn directe concurrenten en VTC wist in de thuiswedstrijd van de Houtense ploeg te winnen. De Woerdense dames konden de wedstrijd denderend openen, maar daarna ging het spelletje als een nachtkaars uit. De wedstrijd werd verloren met 1-3.

De beginfase van de eerste set bewees dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren: tot 10-10 gaan beide ploegen gelijk op. Vanaf dan pakt VTC Woerden het heft in handen: Lianne de Langen weet de Woerdenaren naar een 20-10 voorsprong te serveren. Een voorsprong zo groot kan Taurus niet meer in te halen. Zo gaat de eerste set relatief gemakkelijk en snel naar de Woerdense dames met 25-17.

Taurus is wakker geschud na het verlies van de eerste set en pakt in de tweede set direct de leiding. Een stevige service druk en harde aanvallen brengt VTC in de problemen. Aan eigen kant blijft de service druk uit waardoor de Woerdenaren al gauw tegen een 5-14 achterstand aankijken. De Woerdenaren weten te voorkomen dat het gat nog groter wordt, maar kunnen niet meer bijkomen. De tweede set gaat verloren met 15-25.

In de derde set is het tijd om het hoofd leeg te maken en de herstart knop te vinden. Maar ook nu kan de Houtense ploeg aan het begin van de set weglopen. Via 6-9 en 8-14 komt VTC op een 11-20 achterstand te staan. In die tussentijd werd al middels twee time-outs gepoogd een ommekeer in het team te brengen. Na deze time-outs en een aantal spelerswissels weten de Woerdenaren iets bij te schroeven. Het gat is alleen te groot: ook de derde set gaat verloren, deze keer met 19-25.

Ook in de vierde set blijft Taurus de lakens uitdelen. Aan Woerdense kant is er gebrek aan rust en vertrouwen in eigen kunnen. De dames weten weinig tegenstand meer te bieden en zo gaat de strijd tegen Taurus als een nachtkaars uit. De vierde set eindigt in 7-25.