• Woerdense volleybalsters zijn Zaanstad de baas

Al sinds het begin van de tweede seizoenshelft weten de jonge volleybalsters van VTC Woerden Dames 1 steeds beter spel neer te zetten. Bovendien lijkt een nieuwe trainingsaanpak van coaches Joost Roede en Roy van der Rees aan te slaan. Toch liet het resultaat in de wedstrijden nog even op zich wachten. Afgelopen zaterdag wierp het harde werken dan eindelijk zijn vruchten af: er werd met 3-1 gewonnen van Zaanstad 2.

Aan het begin van de eerste set blijken beide teams gelijkwaardig, maar vanaf 10-9 weet VTC een klein gaatje te slaan en de leiding te nemen. De Woerdense blokkering staat als een huis en de netband wordt de beste vriend van de thuisploeg: er worden maar liefst drie directe punten gescoord via de netband. Dit brengt de thuisploeg op een voorspong van 19-13. Zaanstad weet dit gat niet meer te dichten, en na een lange rally gaat de eerste set met 25-19 naar VTC Woerden.

In de tweede set kan Zaanstad terug in het spelletje komen. Ze krijgen meer controle en dwingen een voorsprong van 4-8 af, wat wordt uitgebouwd naar 13-19. Onder service van Jill Bouterse weten de Woerdense dames de draad weer op te pakken en staan bij 20-20 weer gelijk. VTC Woerden weet de flow vast te houden en terwijl het op 23-22 qua stand heel spannend lijkt, zijn de dames van VTC vol zelfvertrouwen. Met een mooi geplaatste prik bal van Lynn Nawijn en een aanval van Lianne de Langen zijn de laatste twee benodigde punten voor setwinst binnen: 25-23.

Woerden start de derde set direct sterk. Spelverdeler Esmé van der Lingen weet het midden goed te bedienen waardoor Michelle Korstanje veelvuldig kan scoren. Dat in combinatie met een sterke service brengt de dames op een 14-9 voorsprong, die zelfs wordt uitgebouwd naar 19-12. Zaanstad weet nog een tandje bij te zetten maar kan niet meer bij komen. Ook de derde set gaat naar VTC Woerden met 25-20.

In de vierde set weet VTC Woerden na een aantal mooie aanvallen van Michelle Korstanje weer meteen een voorsprong te pakken. Deze wordt echter teniet gedaan doordat een serviceserie van de tegenpartij Woerdense passlijn doet wankelen; ineens staan de dames 9-13 achter. VTC weet weer bij te komen bij 16-16 maar krijgt dan weer een serviceserie voor de kiezen. De dames kunnen door de druk hun kansen niet benutten. De vierde set gaat via 16-20 met 17-25 naar Zaanstad.

Hiermee wint VTC Woerden Dames 1 de wedstrijd met 3-1 van de nummer 4 op de ranglijst. Volgende week mogen de dames nóg een keer thuis spelen. Graag zouden ze de stijgende lijn volgende week tegen Kalinko doorzetten, maar dat kunnen ze niet zonder uw aanmoedigingen! Volgende week zaterdag 1 februari is het weer Super Saturday, dat betekent dat VTC Woerden Heren 1 om 15.45 uur thuis speelt, en het eerste dames team om 18.30 uur! Zien we U dan?!