• VTC Woerden Dames 1 grijpt twee keer nét naast setwinst

Afgelopen zaterdag 18 januari mochten de Woerdense dames aantreden tegen Inter Rijswijk in Rijswijk. De teams bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd, wat zich uitte in een bloedstollende wedstrijd. Maar liefst drie sets werden beslist met een geringe twee punten verschil tussen beide ploegen. Helaas viel het kwartje vaker naar Rijswijkse kant, waardoor de wedstrijd met 1-3 verloren ging.

Esmé van der Lingen opende de eerste set met een sterke service, wat de Rijswijkse ploeg direct onder druk zette. De tegenpartij wist deze druk echter ook direct uit te oefenen op de Woerdense dames. Hierdoor bleven de VTC’-ers op een paar punten achterstand. Halverwege de set wisten de dames meer grip te krijgen en konden onder service van Tamar Woudenberg een achterstand van 14-16 ombouwen naar een 18-16 voorsprong.

Toch trok de Rijswijkse ploeg dit weer recht, en vanaf 19-19 was het stuivertje wisselen. Een bloedstollend spannende eindstrijd werd in gang gezet en het waren de Woerdenaren die bij 24-23 als eerst op setpoint komen. Deze werd niet direct benut. Inter Rijswijk weet het tweede setpoint in handen te krijgen bij 24-25, maar ook nu wordt het setpoint niet benut. De dames van VTC zijn echter vastberaden. Zij krijgen het derde én vierde setpoint, en weten het af te maken. De eerste set wordt gewonnen met 28-26.

In de tweede set denkt VTC even te kunnen bijkomen van de net geleverde eindstrijd, maar niets is minder waar. Inter Rijswijk was vastbesloten de verloren eerste set goed te maken. De Woerdenaren komen op een 5-8 achterstand. Een diepe service brengt de Woerdense passlijn in de problemen waardoor het gat ineens 6-15 is. De Woerdenaren weten hun vibe te herpakken onder een goede service van Michelle Korstanje. Snel zijn de Woerdense dames op 17-17 weer bij, en ook nu ontketent zich een spannende eindfase. Beide teams weten over en weer punten te scoren, maar de set gaat toch via 22-23 verloren met een eindstand van 23-25.

In de derde set pakt VTC Woerden wel snel de leiding door goede services van Lize van Vliet en Esther van Sligtenhorst. Een 10-5 voorsprong is een feit. De dames van Inter Rijswijk laten het er niet bij zitten en weten bij 13-13 langszij te komen. Vanaf dan blijven de Woerdense dames op drie punten achterstand, maar weten het gat toch weer te dichten tot aan 21-22. Helaas trekt ook deze set Inter Rijswijk weer aan het langste eind. De derde set gaat verloren met wederom een stand van 23-25.

In de vierde set bleek dat de dames van VTC hun kruid verschoten hadden. De dames kwamen onder druk te staan door de sterke service van Inter Rijswijk, die zichzelf van 1-2 naar 1-11 wisten te serveren. VTC Woerden probeerde de draad weer op te pakken met behulp van time-outs en een paar wissels, maar het kwaad was al geschied. De vierde set ging verloren met 12-25.

Ondanks het 1-3 verlies hebben de Woerdense dames een sterke pot neer gezet, waarin setwinst steeds vaker in zicht was. De Woerdense dames zijn dit jaar goed begonnen en de ontwikkeling van het jonge team is duidelijk terug te zien in de wedstrijden. Na de wedstrijd vertrokken de dames weer snel naar Woerden om een lekker hapje mee te eten bij "Heel VTC Kookt", waar de bietensalade van Lianne de eerste prijs won, en de chocoladetaart van Esther de tweede prijs. Aansluitend volgde de VTC-pubquiz. Hierbij vielen de dames ook in de prijzen, de aanmoedigingsprijs werd namelijk in de wacht gesleept! Volgende week wordt er weer thuis gespeeld in de Thijs van der Polshal tegen Zaanstad.