• VTC Woerden Dames 1 sluit eerste seizoenshelft af met winst op Irene

Afgelopen zaterdag 14 december speelden de Woerdense dames tegen Irene in Bilthoven. Vorige week werd er nog verloren van de koploper van de Tweede Divisie, maar na een week hard trainen stond het damesteam klaar om de laatste wedstrijd voor de winterstop alles te geven. De wedstrijd werd dan ook gewonnen met 3-2.

Al vroeg in de eerste set wist VTC Woerden de regie over het spelletje te pakken. De dames waren scherp, en wisten druk uit te oefenen op de tegenstanders door sterke services en goed geplaatste ballen in de aanval. Irene krijgt geen vat op het spel en zo gaat de eerste set via 12-6, 19-14 en 25-21 naar de Woerdense dames.

In de tweede set weet Irene een tandje bij te schroeven in hun spel: ze openen scherp en komen op voorsprong van 1-4. Dat de ploeg uit Woerden niet zo maar de regie uit handen laat nemen is duidelijk. Bij  een stand van 6-6 komt de ploeg gelijk en stoomt door naar een 15-9 voorsprong. Ook deze set wordt getekend door een goede servicedruk. Michelle Korstanje, Esmé van der Lingen, Jill Bouterse en Lianne de Langen weten alle vier achtereenvolgens een serie neer te zetten. Irene blijkt kansloos en ook de tweede set gaat met 25-19 naar de Woerdense dames.

Dan de derde set. Na twee goede sets neergezet te hebben, was het van uiterst belang niet in slaap te vallen en het goede spel vast te houden. In het begin van de derde set stuift de Woerdense partij weer voorbij Irene: 12-6. Dan is er een moment van omslag. Irene lijkt vastbesloten niet zo makkelijk op te geven. Ze weten zich terug te vechten naar 13-13 en vanaf dan gaan de teams gelijk op. De dames van VTC hebben niet direct antwoord op het verbeterde spel van Irene.  Vanaf 21-21 weet de Woerdense ploeg de bal niet aan de grond te krijgen bij de tegenstander. Irene grijpt deze kans met beide handen aan. De derde set gaat naar Irene met 22-25.

De vierde set is een spannende. Irene weet op te staan, gesterkt door het gejoel van de tribune. Beide teams vechten zich naar de twintig toe op het scorebord en weer staan de teams bij 21-21 gelijk. De tegenstander weet veelvuldig te scoren via hun passer-loper en Woerden weet niet te antwoorden. Ook de vierde set gaat naar Irene met 23-25.

Er komt een beslissende vijfde set aan te pas om de winnaar van de wedstrijd te bepalen. De Woerdense ploeg weet elkaar eindelijk weer te vinden en pakt een kleine voorsprong bij 8-5. Ondertussen loopt het fanatisme tussen beide teams hoog op, en zo ook de emoties. Ondanks het tumult pakt VTC Woerden de vijfde en beslissende set met 15-11, en wint daarmee de wedstrijd met 3-2.

Met deze winnende partij gaat de Woerdense ploeg de winterstop in. Door 3-2 te winnen van Irene blijven zij de tiende plaats in het klassement bekleden. Op zaterdag 11 januari wordt de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft gespeeld tegen de reserveploeg van US Amsterdam.