• VTC Woerden Dames 1 houdt zich niet staande tegen koploper Armixtos

Afgelopen zaterdag 7 december kwam koploper Armixtos op bezoek bij het eerste damesteam van VTC Woerden. Het gespannen begin van de thuisploeg gaf de Amsterdammers de kans om sterk uit de startblokken te komen. Gedurende de wedstrijd wisten de Woerdenaren steeds beter spel neer te zetten maar de opponenten bleken te sterk. De wedstrijd werd verloren met 0-4.

De wedstrijd werd begonnen met een minuut stilte. Graag willen we alle aanwezigen bedanken voor het mogelijk maken van dit moment.

De eerste set werd gestart met Esmé van der Lingen, Kiki Korstanje, Lianne de Langen, Esther van Sligtenhorst, Jill Bouterse, Michelle Korstanje en libero Eda Dundar. De ploeg uit Amsterdam opende de set met een sterke service die de dames van VTC Woerden niet direct onder controle wisten te krijgen. Dit gaf Armixtos de kans om de controle over het spelletje te grijpen. Aan Woerdense kant werd geknokt, maar de eerste set ging via 5-10 en 9-19 verloren met 12-25.

In de tweede set kreeg VTC Woerden meer grip op de service van de tegenstander. De pass kwam steeds vaker in de handen van spelverdeelster Esmé van der Lingen terecht die haar aanvallers kon bedienen. Echter maakte het hoge Amsterdamse blok het lastig voor de Woerdense dames om te scoren. Ook de tactisch geplaatste ballen achter de blokkering werden door de bezoekende ploeg opgelepeld. Ook de tweede set ging verloren via 4-11, 10-18 en 14-25.

Aan Woerdense kant gaan de dames na een vurige peptalk van assistent-coach Roy van Rees terug het veld in. Met een hernieuwde blik wordt begonnen aan de derde set. Een vechtersmentaliteit keert terug en de Woerdense dames weten vanaf 11-11 zelfs even op voorsprong te komen van 13-11. Afwisselend spel volgt: waar Armixtos eerst het stokje van VTC overneemt en een voorsprong pakt van 15-20, weten de Woerdense dames zich weer terug te vechten naar 20-21. Helaas bleek de inhaalrace niet genoeg: wederom verliest VTC Woerden de set, ditmaal met 20-25.

In het begin van de vierde set gaan beide ploegen even gelijk op, maar bij 10-12 weten de Amsterdammers toch weer een gaatje te slaan naar 12-17. Gedurende deze laatste set weten de Woerdense dames dit gat niet meer te dichten en het kruit is verschoten. De vierde set gaat verloren met 19-25 en daarmee de wedstrijd met 0-4.

Na deze nederlaag zijn de Woerdense dames er op gebrand alles uit de aankomende trainingsweek te halen om zaterdag 14 december fris, scherp en meedogenloos aan te treden tegen Irene in Bilthoven. Dit is de laatste wedstrijd van VTC Woerden Dames 1 voor de kerst, en een belangrijk moment om punten mee naar huis te kunnen nemen!