• VTC Woerden Dames 1 verliest, maar stijgt naar tiende plek

Afgelopen zaterdag 16 november was het weer Super Saturday in de Thijs van der Polshal. Het eerste herenteam van VTC Woerden mocht het spits afbijten tegen Spaarnestad waarna het eerste damesteam van VTC hun kunsten mochten vertonen tegen Leython DC uit Leiderdorp. De speeldag werd afgesloten met een optreden van Alex West in de kantine.

De wedstrijd van de Woerdense heren werd geopend met een minuut stilte wegens het overlijden van een trouwe supporter, tevens een familielid van één van de spelers. Bij deze willen wij het publiek en alle andere aanwezigen bedanken voor het mogelijk maken van dit moment.

Na met het gehele team in de kantine een hapje te hebben gegeten was het om 18.30 uur eindelijk tijd voor VTC Woerden Dames 1 om te beginnen. Ondanks dat de team-feeling sterk aanwezig was, kwamen de dames begin eerste set meteen op achterstand van 0-6. De midden van Leython DC wist een dijk van een service neer te zetten en daarmee meteen druk uit te oefenen. Dit gat werd later meteen gedicht door een service serie van Woerdense kant. De coach van de oppositie poogde deze serie nog te onderbreken middels twee time-outs en een wissel, maar dat mocht niet baten. De rest van de set was een nek-aan-nekrace. Terwijl VTC Woerden bij 21-19 een beter vooruitzicht had, was het toch Leython DC die op 23-24 de eerste setpoint had. Deze werd direct benut, waardoor de eerste set door de Woerdense dames verloren werd met 23-25.

In de tweede set was het van belang om het goede werk van de eerste set voort te zetten. Ook in deze set weet de midden van Leython een gaatje te slaan met haar service wat leidt tot een 6-10 achterstand. In de middenfase van de set weten de dames deze vier punten achterstand te verkleinen naar twee punten. In de eindfase staat het zelfs nog even 21-22, maar weer trekt VTC aan het eind van de set aan het kortste eind. De tweede set gaat met 22-25 naar Leython DC.

Dat er meer in deze wedstrijd zit, voelen de Woerdense dames allemaal. Er worden een aantal wissels doorgevoerd en vastberaden wordt er begonnen met de derde set. Toch loopt VTC het begin van de derde set achter de feiten aan. Tot bij een stand van 9-11 de Woerdense dames, onder service van Michelle Korstanje, de achterstand weten om te buigen naar een 16-11 voorsprong. Ondanks het gigantische gat weet Leython DC via 17-17 toch nog op voorsprong te komen bij 18-19. Echter was het kruit van de Woerdense dames nog niet verschoten. Door te vechten voor elk punt weten ze op 24-21 de setpoint te bemachtigen. Deze wordt verzilverd middels een smash van Rosa Helmantel, en daarmee gaat de derde set naar VTC Woerden met 25-21.

De flow van de gewonnen derde set wordt doorgezet in de vierde set. Al snel is een voorsprong van 8-3 een realiteit. Echter laat Leython dit niet zomaar gebeuren en weet bij 9-9 gelijk te komen. Met deze inhaalslag heeft Leython DC zichzelf terug de wedstrijd in gespeeld waardoor de dames van VTC de controle over het spelletje moesten laten varen. Leython stoomt door naar 13-20. Aan Woerdense kant wordt met Kiki Korstanje en Merel van der Veer nog nieuw bloed in gebracht, maar ook met hun hulp kon het tij niet gekeerd worden. De vierde set wordt met 16-25 verloren.

Ondanks de verloren wedstrijd, weet VTC Woerden Dames 1 wel weer een belangrijk punt te pakken in de competitie. Juist met dit gewonnen punt klimmen zij van een 12e naar een 10e plek op de ranglijst. Volgend weekend zijn de dames vrij, maar 30 november mogen zij in Amersfoort aantreden tegen AVV Keistad. Het samenspel van de Woerdense dames begint steeds meer vorm te krijgen, wat perspectieven biedt voor de toekomst!