• VTC Woerden Dames 1 verliest van Kalinko

Afgelopen zaterdag vertrok het eerste damesteam van VTC Woerden naar Den Haag om aan te treden tegen Kalinko. In een stille en koude zaal werd er begonnen met de warming-up en na de service van de “mini van de week”, en de lange rally die daar op volgde, kon de wedstrijd gestart worden.

De eerste set werd wat onzeker begonnen waardoor de dames van VTC Woerden al snel tegen een 1-6 achterstand aankeken. Dit gat werd snel weer gedicht door diagonaal Lynn Nawijn, die Woerden naar een 11-9 voorsprong wist te serveren. Helaas was dit niet genoeg voor het team om de onzekerheid van zich af te schudden. De set gaat verloren met 16-25.

In de tweede set proberen de dames zich de wedstrijd in te vechten. Tevergeefs, want ook in deze set komt de Woerdense ploeg al snel op een achterstand van 2-8. Wanneer de achterstand oploopt naar 7-15, vindt coach Joost Roede het tijd voor een paar wissels. Helaas slaan deze niet meteen aan, maar na een time-out op 8-17 beginnen de dames steeds verder de wedstrijd in te groeien en het vertrouwen in elkaar terug te krijgen. Langzaamaan worden er hier en daar punten gescoord, maar ook Kalinko blijft haar puntjes maken. Zo kijken de Woerdense dames in de slotfase van de tweede set tegen een 11-23 achterstand aan. Door het gegroeide vertrouwen en een steady service van Lianne de Langen lukt het Kalinko niet om de bal aan Woerdense zijde op de grond te krijgen. VTC Woerden vecht zich terug de wedstrijd in, maar op 20-24 wordt dan toch de setpoint gescoord door Kalinko.

De flow van de vorige set werd vastgehouden in de derde set. Esmé van der Lingen serveert VTC Woerden meteen naar een 5-0 voorsprong. Kalinko komt nog dichtbij met 8-8, maar gedurende de hele set blijft VTC Woerden het spelletje bepalen. Door het fijne samenspel aan Woerdense kant blijft Kalinko de hele set achter de feiten aanlopen. De derde set gaat naar VTC Woerden met een stand van 25-18.

VTC weet het goede werk van set drie ook aan te houden in de vierde set. In de openingsfase komen de dames op 4-1 voorsprong en weten die voorsprong vast te houden tot aan de slotfase van de vierde set. Met het zicht op een potentiële vijfde set zet Kalinko nog een tandje bij. Op 21-21 hebben ze de voorsprong van VTC weggespeeld, en krijgen de Woerdense dames het heet onder de voeten. Bij een stand van 23-23 kan VTC het echter niet waarmaken en verliest de vierde set met 23-25. Hiermee verliest VTC Woerden de wedstrijd met 1-3.

Een rollercoaster van een wedstrijd voor de dames van de Woerdense ploeg, waarbij veel emoties de revue hebben gepasseerd. Aankomende week hebben de dames een weekend rust. Op Zaterdag 2 november speelt VTC Dames 1 thuis tegen Taurus Dames 1, een team dat ook onderaan in de competitie meespeelt. Beide teams zullen de punten goed kunnen gebruiken, dus dat belooft een spannende pot te worden!