• VTC Woerden Dames 1 speelt voornamelijk tegen zichzelf in wedstrijd tegen Inter Rijswijk

Afgelopen zaterdag mochten de dames van VTC Woerden in eigen hal aantreden tegen het uit de 1e divisie-gedegradeerde Inter Rijswijk. Hoewel beide teams aan elkaar gewaagd waren, trok VTC Woerden telkens aan het kortste eind. De wedstrijd ging verloren met 0-4.

De wedstrijd werd gestart met Esmé van der Lingen, Rosa Helmantel, Lize van Vliet, Esther van Sligtenhorst, Jill Bouterse, Michelle Korstanje en libero Eda Dundar. De dames van VTC Woerden waren vanaf het eerste moment van de wedstrijd al scherp en kwamen mede door een serviceserie van Esther van Sligtenhorst al snel op een voorsprong van 10-6. Gedurende deze eerste set wist VTC Woerden deze voorsprong te behouden, al maakte vechtend Inter Rijswijk het gaatje steeds kleiner. Bij een stand van 21-21 raakt VTC de voorsprong kwijt. De twee teams vechten voor elk punt, maar het is Inter Rijswijk die bij 23-24 de eerste setpoint krijgt. Aan Woerdense kant werd nog een time-out genomen, maar die mocht helaas niet baten. VTC Woerden moest de eerste set inleveren met 23-25.

Vastberaden beginnen de Woerdense dames aan de tweede set. Ook in het begin van deze set weten ze een voorsprong te pakken. Een sterke serviceserie van Rosa Helmantel brengt Inter Rijswijk aan het wankelen, en bij een stand 6-1 hebben de Rijswijkse dames een time-out nodig om zich te herpakken. Ook nu behoudt VTC Woerden met moeite hun voorsprong. De servicedruk van Rijswijkse kant brengt de passlijn van VTC tijdelijk in de problemen. De Woerdense dames weten zelf de controle terug te krijgen maar moesten daarbij wel hun voorsprong weggeven aan Inter Rijswijk. Net als de thuisploeg, heeft Inter Rijswijk moeite met het behouden van hun voorsprong. Op een stand van 19-22 brengt een serviceserie van ingebrachte Lynn Nawijn VTC weer terug naar 22-22. Helaas was dit niet genoeg om de overhand te krijgen en gaat de tweede set verloren, met eveneens een stand van 23-25.

De twee nipt verloren sets begonnen hun parten spelen bij de Woerdense ploeg. In de laatste twee sets slopen individuele foutjes de wedstrijd in, en ook de positiviteit zakte weg. Kleine oplevingen in het team werden niet aangehouden, waardoor de Woerdense dames in de laatste twee sets meer tegen zichzelf speelden dan tegen de tegenstander. De derde en vierde set gingen ook verloren, beiden met een stand van 20-25.

Het was mentaal zware wedstrijd waarbij VTC Woerden in de slotfase van de eerste twee sets twee keer aan het kortste eind trekt en de situatie niet meer weet om te buigen. Aankomende week zullen de dames weer keihard aan de slag gaan om zaterdag 12 oktober weer fris en fruitig aan te treden tegen Zaanstad in Koog aan de Zaan.