• VTC Woerden Dames 1 kan niet op tegen vuur Spaarnestad

Woerden - Heel de zomer lang hebben de dames van VTC doorgetraind om een basis te leggen voor hun nieuwe teamsamenstelling. Afgelopen zaterdag werd dit op de proef gesteld in de eerste competitiewedstrijd tegen Spaarnestad, die helaas verloren ging.

Waar Lianne de Langen vorig jaar het eerste damesteam van VTC af en toe kwam versterken, debuteerde ze afgelopen zaterdag als voltallig dames 1-lid. Ook oude bekenden Esmé van der Lingen en Eda Dundar zijn terug te zien in het team van VTC Woerden Dames 1.

Dat het met de focus wel goed zat bij de Woerdense dames, bleek uit de overwinning van het openingspunt tegen Spaarnestad. Deze zinderende start mocht helaas niet baten, want Spaarnestad pakte al vroeg de voorsprong. Een 3-8 achterstand was al snel realiteit. Echter was er aan de Woerdense kant geen verslagenheid te bekennen; de dames vochten zich terug naar 11-12. Dit was reden voor Spaarnestad om een tandje bij te zetten. Een lange service serie bracht VTC Woerden in de problemen, en zette ze op een achterstand van 12-19. Dit gat viel niet meer te dichten en de eerste set ging verloren met 17-25.

In de tweede set stoomde Spaarnestad door, wat VTC al snel op een achterstand bracht van 1-7. Deze achterstand bleef aanhouden tot halverwege de tweede set. Een paar wissels aan Woerdense zijde bracht de dames weer op het goede spoor. De achterstand werd weggewerkt tot een 22-23 in de slotfase. Helaas mocht deze inhaalrace niet baten: de tweede set eindigde in 22-25.

Begin derde set wisten de dames van VTC eindelijk grip te krijgen op het spel van de Haarlemse ploeg. VTC pakte een voorsprong en behield deze tot 12-11. De druk van VTC leidde tot tweemaal wissels aan de zijde van Spaarnestad, die zich daarna begon te herpakken. Spaarnestad vocht zich terug de wedstrijd in en nam het stokje van de Woerdense dames over. Ook de derde set ging verloren met 18-25.

In de vierde set, waarin Lize van Vliet debuteerde aan Woerdense zijde, gingen de ploegen een lange tijd gelijk op. In de middenfase sloeg Spaarnestad nog een paar kleine gaatjes die VTC weer wist weg te werken tot 20-21. Door gebrek aan daadkracht en een service serie tegen moest de thuisploeg hun verlies bekopen met 20-25. Het was een zwaarbevochten wedstrijd waar nog niet alles ging zoals gehoopt. De dames zullen aankomende week weer hard aan de slag gaan. Volgend weekend staat het teamweekend van de dames te wachten en op zaterdag 28 september speelt VTC Woerden Dames 1 een uitwedstrijd tegen US dames 2 in Amsterdam. Een hoop om naar uit te kijken dus!