• Aircoheat VTC Woerden DS1 neemt 4 zwaarbevochten punten mee naar huis!

Zaterdag 29 oktober was het voor de Woerdense dames tijd om af te reizen naar Amersfoort. Na een heerlijke lunch verorberd te hebben bij teamgenoot Tamar mochten de dames, in de Nieuwland sporthal, aantreden tegen Forza Hoogland DS1.

De wedstrijd werd gestart met Marleen van Zelderen, Femke van Leeuwen, Michelle Korstanje, Tamar Woudenberg, Zoƫ Korstanje, Eline Duurkoop en Eda Dundar. In de eerste set werd al snel duidelijk dat er, ondanks het grote verschil tussen de teams op de nog jonge ranglijst, geknokt moest gaan worden voor alle punten. Lange tijd ging het gelijk op. Halverwege de set kregen de dames een lastige service-serie om de oren welke VTC Woerden op een achterstand van 21-13 bracht. Ondanks de nodige wissels, zo kwam Jill Bouterse in het veld voor Zoƫ Kostanje en ging Eline Duurkoop naar de kant voor Sharon van Vliet, kon het tij niet gekeerd worden. Michelle Korstanje mocht plaats maken voor Michelle Verhees voor wat extra servicedruk maar de achterstand was te groot. De winst ging naar Forza Hoogland met 25-22. (0-1)

In de tweede set ging de Woerdense formatie verder in de opstelling waarin zij geƫindigd waren. Het begin van de set leek erg op de eerste, weer waren beide teams aan elkaar gewaagd. Nu echter trok Woerden aan het langste eind, door een prachtige service-serie van Femke van Leeuwen werd een gat van 10 punten geslagen. Jantien Bos kwam binnen de lijnen voor Jill Bouterse om de pass-lijn versterken met goed resultaat. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en met 25-18 werd de stand gelijk getrokken. (1-1)

In de derde set werd het Woerdense spel overtuigender. Weer bracht een goede service-serie uitkomst, ditmaal door Marleen van Zelderen. De dames van Forza kwamen in de loop van de set nog wel terug maar de voorsprong was te groot. Opnieuw kwam Jantien Bos halverwege de set zorgen voor rust in het achterveld. De set werd uiteindelijk winnend afgesloten met 25-20. (1-2)

De vierde set was, geheel in lijn met de wedstrijd, weer lange tijd gelijk opgaand. Langzaam maar zeker sloeg VTC Woerden een klein gaatje dat niet meer ingelopen kon worden. Ook deze set werd weer gebruik gemaakt van Jantien Bos haar kwaliteiten. De set en dus de wedstrijd werden hiermee binnen gesleept met 25-17. (1-3)

In de ogen van de Woerdense formatie een slechte wedstrijd die toch winnend werd afgesloten. Vier punten werden meegenomen naar Woerden waar volgende week weer een thuiswedstrijd plaats zal vinden. Zaterdag 5 november om 15.45 uur wordt gespeeld tegen Prima Donna Kaas Huizen DS2.