• In de eerste wedstrijd van het seizoen boeken de dames van AIRCOHEAT VTC Woerden een maximale thuiszege (4-0) tegen Compaen uit Oostzaan.

Op de eerste van de maand oktober stond niet zomaar een wedstrijd op het programma voor de dames van AIRCOHEAT VTC Woerden, het was namelijk de eerste van een nieuw seizoen, de eerste in een nieuwe divisie (2de divisie), de eerste onder leiding van een nieuw trainersduo (Krijn Verlek en Jos vd Pluijm), de eerste voor een aantal nieuwe speelsters in het team (Sharon van Vliet, Michelle Verhees, Michelle Korstanje en Zoƫ Korstanje), de eerste met de herziende spelregels, maar direct de eerste maximale overwinning (4-0) en dus ook de eerste vijf punten voor VTC!

De wedstrijd verliep enigszins wisselvallig en rommelig. Dit begon al bij het niet op komen dagen van de 1e scheidsrechter, waardoor de 2e scheidsrechter noodgedwongen op de bok mocht plaatsnemen en er alleen voor stond. Mede doordat er volgens de herziende spelregels geen lijnrechters meer nodig zijn in de 2e divisie. Gelukkig mochten de tellers wel blijven, en de speelsters schroomden niet op de scheidsrechter af en toe te helpen. Vooral het benadrukken van de herziende regel over het schermbeleid kwam regelmatig terug.

Voor VTC mocht een mix van bekende en nieuwe speelsters de wedstrijd starten, namelijk Marleen van Zelderen als spelverdeelster, diagonaal Sharon van Vliet, Tamar Woudenberg en Zoƫ Korstanje op de passer-loper positie, Michelle Verhees en Femke van Leeuwen op het midden, en niet te vergeten libero Eda Dundar. Het wisselvallige spel begon direct in de 1e set, waarbij VTC wel al snel op voorsprong kwam. Deze voorsprong bleef alleen beperkt tot een verschil van een paar punten totdat Compaen bij de 15 kwam en toen zette VTC door. Bij een stand van 20-15 probeerde de coach van Compaen het tij nog te keren, maar dit hielp onvoldoende en de set eindigde bij 25-17 in het voordeel van VTC Woerden.

In de 2de set mocht "de handrem eraf en meer vrijuit gespeeld worden", met deze woorden stuurde coach Krijn Verlek de dames van VTC Woerden het veld in. Helaas, lukte het vrijuit spelen nog niet echt en was er een goede service-serie van Zoƫ Korstanje nodig om een mooie voorsprong te creƫren. Deze voorsprong werd verder uitgebreid met een paar uitstekende punten aan de kant van Woerden en veelvuldig gemaakte fouten aan de kant van Compaen. Eindstand set 2: 25-16.

Vervolgens de 3de set, waarin Woerden slecht begon en met 1-9 achter kwam te staan. Een forse achterstand die niet zomaar ingehaald wordt, maar toch door verbeterde servicedruk, een aantal mooie blokkeringen en goed verdedigend werk, ontstond er een gelijke stand (15-15). VTC kon dit doorzetten, Compaen verzette zich nog even en kwam nog in de buurt, maar het was niet genoeg. Ook de derde set ging naar Woerden met 25-21.

De 4de en laatste set moest gewonnen worden door VTC, om vijf punten binnen te slepen. Dit moest lukken en door verschillende wissels in de laatste set, is iedereen ook aan spelen toegekomen in deze wedstrijd. Hieruit blijkt dat AIRCOHEAT VTC Woerden dames 1 een brede selectie heeft en iedereen nodig is om het seizoen te volbrengen. Uiteindelijk setwinst voor VTC met de cijfers 25-20.

Een mooie 4-0 overwinning en goede start van het seizoen. Komende week zal er weer hard getraind worden, om meer vrijuit te kunnen spelen. Zodat er zaterdag punten meegenomen kunnen worden uit Gouda.