• Aircoheat VTC Woerden Dames 1 niet door naar volgende ronde beker

    Afgelopen zaterdag, 17 september, vond de eerste ronde van de nationale bekerwedstrijden plaats. Voor AIRCOHEAT Woerden Dames 1 stonden er drie wedstrijden op het programma.

    De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen VC Wik uit Groot-Ammers. Met overzichtelijk spel en veel enthousiasme sleepten de dames van AIRCOHEAT de eerste set binnen met 25-17. In de tweede set schroefden de dames van Wik hun service druk op, waardoor de passlijn van AIRCOHEAT onder druk kwam te staan. De set ging verloren met 22-25. Een derde set moest de winnaar van deze wedstrijd bepalen. AIRCOHEAT Woerden DS1 begon scherp en met een voorsprong maar VC Wik was niet van plan zich te laten kennen. De laatste set ging nipt verloren met 14-16.

    De tweede wedstrijd werd tegen dames 1 van Thor gespeeld, een goed georganiseerde ploeg met veel service druk. De eerste set werd nog goed gewerkt en de dames van AIRCOHEAT dames 1 bleven redelijk bij. Helaas was het niet genoeg om de set te winnen. De setwinst ging naar Thor met 20-25. In de tweede set kon AIRCOHEAT Woerden de service van de tegenpartij niet onder controle krijgen, waardoor het niet aan volleyballen toekwam. De set werd wederom door Thor gewonnen met een setstand van 9-25.

    De laatste wedstrijd werd tegen Volley Meerkerk ’95 gespeeld, oude bekenden voor de nieuwe coaches Krijn Verlek en Jos van der Pluijm van AIRCOHEAT Woerden. In het begin van de eerste set knokten de twee teams gelijkwaardig tegen elkaar op. Door een sterke service serie kwam Meerkerk op een kleine voorsprong te staan en het lukte AIRCOHEAT niet om deze nog weg te poetsen. De set ging met 22-25 naar Meerkerk. Ook in de tweede set kreeg AIRCOHEAT een service serie tegen, waardoor het al snel op een flinke achterstand kwam. Een service serie van AIRCOHEAT’s Marleen van Zelderen bracht de dames van Woerden weer iets dichter bij Meerkerk, maar het kwaad was al geschied. De laatste set van deze lange, slopende dag ging naar Volley Meerkerk ’95.

    Helaas geen volgende ronde voor AIRCOHEAT Woerden Dames 1. Het team dat wel in de volgende ronde van de nationale beker te bewonderen is, is Volley Meerkerk ’95.

    Voor AIRCOHEAT Woerden Dames 1 was de dag echter nog niet afgelopen. Het teamweekend stond voor de deur. ’s Avonds werd in afwezigheid van de coaches de algemene kennis getest van de speelsters. Ook leerden de dames elkaar een stuk beter kennen (ook op wel heel bijzondere vlakken) met behulp van verschillende spellen.

    De volgende ochtend stond het team, ondanks de zware dag er voor, weer fris en fruitig in de zaal voor een training. Hierna verplaatste het team zich, dit keer met coaches, naar de Reeuwijkse plassen. Middels speeddaten leerden de speelsters elkaar en de coaches beter kennen. Het weekend werd afgesloten met een gezellig etentje.

    Volgende week zaterdag 24 september start de competitie, maar AIRCOHEAT dames 1 speelt hun eerste wedstrijd pas op 1 oktober in de Thijs van der Polshal tegen Compaen DS1.