• Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 weet geen punten mee naar huis te nemen tegen Taurus Dames 1

    Met nog het goede sfeertje van Super Saturday in het achterhoofd gingen de meiden uit Woerden richting Houten. Na een bezoekje van sinterklaas in de kantine, waar Rosa enorm op zat te wachten, kon de wedstrijd beginnen. Dit keer met een kleinere selectie dan normaal. We hebben altijd maar 2 middenspelers, maar dit keer was Lianne de Langen er helaas niet en moest er geschoven worden. Dat betekende dat Esther van Sligtenhorst voor de verandering de middenpositie zou invullen. Vol goede moed gingen we de wedstrijd in.

    Verslag door Lucia Roos

    Die goede moed was terug te zien in de eerste set. De pass-lijn stond als een dijk en er kwamen veel goede passjes aan. Daardoor wist Merel van der Veer de ballen goed te verdelen en kon met name Tamar Woudenberg de hoekjes van het veld vinden. Ook Esther wist hierdoor op het midden in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde in een erg spannende set, waar de laatste punten gelijk opliepen. Met veel foutservices van Taurus op het eind leek de setwinst bijna binnen, maar helaas wisten we net niet het beslissende punt te scoren. Hierdoor trok Taurus dames 1 aan het langste eind. Met een 27-29 op het scorebord als gevolg.

    Dat goede spel van de eerste set wist Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 niet door te trekken in de tweede set. De pass kwam een stuk minder goed aan waardoor de aanvallers ook minder kans kregen om vol uit te halen. Er ontbrak pit en energie die ons uit het dipje konden halen. De pass lag bij Taurus juist erg goed en die wisten dan ook de set snel te beslissen met een 14-25 als gevolg.

    Dat sfeertje van de tweede set was helaas ook weer te merken in de derde set. Fouten wisselde zich af met wat meer punten dan in de tweede set. Wat resulteerde in een 25-21 verlies.

    In de vierde set zat er eindelijk wel meer pit en energie in. Dat resulteerde dan ook direct in een voorsprong. Halverwege de set werd het spannend en liepen de meiden uit Woerden gelijk op met Taurus dames 1. Er is geknokt (en gestoempt) om toch nog een puntje mee te nemen naar Woerden. Maar zodra het scorebord boven de 20 kwam kregen de Woerdense meiden het lastig. Taurus wist zich helaas beter stand te houden en besliste de wedstrijd door de laatste set ook binnen te harken.

    Dit betekent helaas een 4-0 verlies voor Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1. Maar er zat zeker meer in, hopelijk kunnen we dat de volgende wedstrijd wel uithalen tegen VIVES DS1 in IJsselstein. Die uitwedstrijd vindt plaats op 26 november om 16:45 tegen een oude bekende!