• Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 verliest wedstrijd tegen Compaen dames 1

Na het verlies van koploper Prima Donna Kaas Huizen dames 1 van vorige week, begonnen de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden met frisse energie aan de nieuwe trainingsweek. Klaar om meer te leren en zo mooie dingen te laten zien in de wedstrijd van zaterdag. Op 15 oktober mochten de dames in het verre Oostzaan laten zien wat zij waard zijn.

Verslag door Rosa Helmantel

Hoewel de dames uit Woerden de eerste set begonnen met een voorsprong, moesten zij in de loop van de set toch meer hun best doen om de dames uit Oostzaan bij te benen. Door de flinke servicedruk van de tegenstander kwamen niet alle passes netjes in de handen van de spelverdeler terecht. Scoren werd daarmee moeilijker. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden verloren de eerste set dan ook met 25-22. In de tweede set werd deze lijn door de dames uit Woerden doorgezet. Met verschillende eigen fouten en een laag scoringspercentage ging deze set verloren met 25-15.

In de derde set wisten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden het tij te keren. Passes kwamen beter bij de spelverdeler terecht, waardoor set-ups beter aankwamen en er meer gescoord kon worden. De opdracht om meer vrijuit te gaan spelen, werd steeds beter uitgevoerd en er ontstond meer lucht in het team. De dames wonnen de set met 19-25. Deze lijn van meer vrijuit spelen werd doorgezet in de vierde set. Door zelf meer initiatief te nemen en meer te genieten van het spel kwamen de dames dichter in de buurt van laten zien wat zij daadwerkelijk kunnen. Hoewel ook in deze set toch nog relatief veel eigen fouten werden gemaakt, werd de set binnengesleept met een eindstand van 23-35.

De dames begonnen de vijfde set met een voorsprong van 5-0, een gunstig begin van een vijfde set. Maar ondanks deze ruime voorsprong aan het begin van de set, keerde de wedstrijd zich toch nog om. De dames van Compaen toonden zich sterk en wisten de dames uit Woerden toch nog uit het veld te slaan. De eigen fouten keerden terug aan Woerdense zijde en het vertrouwen nam af. De set werd met 15-10 door de dames van Compaen gewonnen.

Na de wedstrijd overheerste een teleurgesteld gevoel, er zat meer in deze wedstrijd dan dit 3-2 verlies. Tegelijkertijd zijn de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden gebrand om dat wat zij tijdens trainingen kunnen, in de komende weken steeds meer te laten zien in de wedstrijden. Deze week zullen de Woerdense dames weer volle bak trainen om het op zaterdag 22 oktober op te nemen tegen de dames van Sliedrecht, in de altijd gezellige Thijs van der Polshal in Woerden. Bent u erbij om de dames aan te moedigen?!