• Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 krijgt vleugels

Afgelopen zaterdag 6 november speelden de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Spaarnestad D2 in Haarlem. Een afwachtend begin werd met behulp van het Haarlemse publiek snel omgebouwd tot een vurige strijd. Met een 1-3 winst namen de Woerdense dames 4 punten mee naar huis, en stijgen daarmee naar een negende plek op de ranglijst.

De eerste set werd terughoudend en voorzichtig begonnen. VTC Woerden had zichzelf hoge druk opgelegd om deze wedstrijd te winnen, wat verstarrend werkte. Naarmate de set vorderde kwamen de Woerdense dames steeds meer los, maar Spaarnestad liet hun grip op het spelletje niet uit handen pakken. De eerste set ging dan ook verloren met 25-16.

Ook in de tweede set werd eigenlijk een beetje achter de feiten aangelopen, en keken de Woerdenaren steevast tegen 2 à 3 punten achterstand aan. Tot aan het moment dat het Haarlemse publiek zich er mee ging bemoeien; het onsportieve gedrag leek het vuur in de Woerdense formatie aan te wakkeren. In één serviceserie wist het team de achterstand om te bouwen naar een voorsprong van 17-21. Het verzet van de tegenstander brak en Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 kreeg vleugels en sleepte de setwinst binnen met 22-25.

De regie over het spelletje werd ook in de derde set geen moment uit handen gegeven. De Woerdense dames pakken al snel een voorsprong en met een sterke service, vlotte verdediging, goede spreiding en een vurige aanval werd ook de derde set gewonnen, ditmaal met een overtuigende 17-25.

Ook in de vierde set stond de delegatie van Woerden als een huis en was een voorsprong van 1-8 al snel de realiteit. Deze keer wist de Haarlemse ploeg zich te herpakken, en de spanning keerde terug in de wedstrijd. Zeker wanneer het er op een stand van 21-17 voor Spaarnestad naar uitzag dat er een vijfde set aan te pas zou komen om de winnaar van deze pot te bepalen. Gelukkig was daar wederom het Haarlemse publiek om het uitdovende vuurtje van de Woerdense dames weer op te stoken. Van een 23-22 achterstand serveerden de Woerdenaren zich naar een overwinning toe. Met 23-25 won Woerden de belangrijke vierde set, en daarmee ook de wedstrijd.

Door deze overwinning klimt Quadrant Bouw VTC Woerden naar de 9e plek in de Tweede Divisie C. Volgende week zaterdag 13 november spelen de dames weer een thuiswedstrijd om 18.30 uur tegen de nummer twee op de ranglijst: Vives D1. Zien we u dan?