• Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 pakt eerste winst van het seizoen

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 een goede pot tegen het jonge team van PDK Huizen. Ondanks het wisselende spel van Quadrant Bouw Dames 1, werd de wedstrijd overtuigend gewonnen met 3-1. Het harde werken werd eindelijk beloond!

De wedstrijdvoorbereiding begon dit weekend al op vrijdagavond. De dames van Quadrant Bouw waren namelijk op teamweekend om het teamgevoel nóg meer te versterken. Na een voldaan gevoel van vorige wedstrijd en een goede start van het teamweekend, was Quadrant Bouw VTC Woerden Dames 1 klaar voor de wedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen Dames 1. De vechtlust en het vertrouwen om punten te pakken was sterk aanwezig. De wedstrijd begon met een opstelling bestaande uit Merel van der Veer, Esther van Sligtenhorst, Tamar Woudenberg, Rosa Helmantel, Lize van Vliet, Lianne de Lange en libero Jiske Vrolijk. Ondanks de goede voorbereiding maakten de dames van Quadrant Bouw dames 1 in het begin van de wedstrijd veel eigen fouten, waardoor er de gehele set tegen een kleine achterstand werd aangekeken. Gelukkig wisten de meiden deze slordige fouten te herstellen en slepen de set na een spannende slotfase binnen: 25-23. De kop is eraf.

De dames van Quadrant Bouw dames 1 weten de druk bij PDK Huizen te leggen en alles lijkt te kloppen: de dames komen op een grote voorsprong. Op een stand van 15-8 vond PDK Huizen het genoeg en Quadrant Bouw dames 1 heeft geen controle meer over de servicedruk van de tegenstander. PDK Huizen komt knap terug naar een setstand van 18-18. Coach Joost Roede zette nog een tactische dubbele wissel in om de aanvalsmogelijkheden te verbreden, helaas zonder resultaat. PDK Huizen trekt aan het langste eind en wint de set met 24-26.

Na het wisselende spel in de tweede set waren de dames van Quadrant Bouw dames 1 erop gebrand om alles eruit te halen wat erin zat en te vertrouwen in hun eigen kunnen. Beide teams waren in het begin van de derde set weer erg aan elkaar gewaagd, wat veel lange en leuke rally’s opleverde. Door de serviceserie van Lize van Vliet en het doorzettingsvermogen van de rest van het team weet Quadrant Bouw Dames 1 op voorsprong te komen en de set relatief gemakkelijk uit te spelen met 25-19.

Quadrant Bouw dames 1 liet in de vierde set goed volleybal zien en er werd met veel zelfvertrouwen en plezier gespeeld. De dames van Quadrant Bouw hadden alles onder controle, wat de jonge meiden van PDK Huizen in de problemen bracht. Met een prachtige aanval van Tamar Woudenberg sleept Quadrant Bouw dames 1 de setwinst binnen met 25-14 en daarmee winnen de dames hun eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1.

Volgende week speelt Quadrant Bouw dames 1 in Haarlem tegen Spaarnestad, de directe concurrent. Een spannende en belangrijke wedstrijd waar de spirit van afgelopen weekend wordt voortgezet!